Menu

Om bloggen- Nollnollfilm.se

Denna blogg är för dem som är riktigt filmintresserade, men kan ändå läsas av alla. Du som läser denna blogg kommer att kunna hitta exempel på filmer som är från perioden 2000-2009. Bloggen kommer löpande att lägga upp nya inlägg varje dag med recensioner av filmer som är mellan dessa åren. Kanske kommer det hjälpa dig som läser, att kunna hitta nya filmer att fördriva din tid med.

Många tänker kanske: varför en blogg om filmer från 2000-2009, när det finns så många olika bra filmer som är gjorda både före och efter som är mycket bättre. Det enkla svaret på det är att jag som driver bloggen är extra intresserad utav dessa årgångar. Framförallt är jag intresserad utav Harry potter, där nästan alla filmer är inspelade under dessa nio år. Året 2000 sändes även den första digitala biofilmen i Europa. Detta innebär att man inte behöver gå till en biosalong för att se filmen, utan man kan se den hemma över internet, på en dator.

Digital filmvisning är mer populär idag. Många filmer kommer ut på exempelvis Netflix i stället för att komma ut på bio. I Sverige känns det inte vanligt att gå på bio idag. Man antingen köper filmer, väntar tills de kommer ut på på Netflix eller annan plattform och ser dem där eller laddar ner för att titta. Att streama filmer online är förbjudet om det görs på hemsidor där du inte har betalat för att få se den. Netflix är godkänd eftersom man får betala en månadsavgift för att få använda det.