Menu

Välkommen till Nollnollfilm.se

Välkomna till Nollnollfilms.se!

Detta är hemsidan för alla oss som gillar film. Vem har inte någon gång i sitt liv sett på film? Vare sig det är i vårt hem eller på bio. Alla har vi olika smak och det finnas alltid en film för alla. Många känner nog till storfilmer som kom på 90-talet, bland annat Toy story och Titanic. Toy story var en revolutionerande film för Disney. De hade inte bara tagit in bolaget Pixar som hade skapats av Apples grundare Steve Jobs. Det var första gången de använde sig utav datoranimation. Tidigare hade man handritat varje scen och färglagt med färgpennor. Nu kunde datorn göra jobbet åt en.

Vad är det egentligen som gör en film bra och vad är det som gör en film dålig. Dagens filmer är oftast gjorda med mycket effekter och datoranimerade djur. Detta kan bero på att det för några år sedan förbjöds film med riktiga djur, eftersom dessa kunde komma till skada. Därför kan en person klä ut sig i en dräkt som är kopplad till en dator. På datorn visas det djur människan ska föreställa.

Denna hemsida kommer inte att handla om 90-talet, utan istället om filmer som kom ut mellan åren 2000-2009. På sidan kommer du kunna hitta artiklar som handlar om följande filmer:

1) Spiderman

2) Harry potter

3) Narnia

4) Moulin Rouge

5) Inglorious bastards

6) Brokeback mountain

7) Filmens guld år 2003

Många känner nog igen dessa filmer och många av dem har dessutom flera uppföljare som är lika populära som originalfilmen. Det är inte heller alla som tänker på att dessa filmer kom ut mellan åren 2000-2009. Harry Potter har hela 8 filmer och 6 stycken av dessa är gjorda mellan 2000-2009. Det är nog inte alla som tänker på det. Året 2003 har ansetts vara filmens guldår och på denna hemsida kommer ni få veta varför.